NT2 Docent

Als NT2-docent ben ik gespecialiseerd in het aanleren van het Nederlands aan anderstaligen, mensen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is.

 • Ben je statushouder en moet je A2 niveau behalen?
 • Wil je je taalniveau naar een hoger niveau brengen?
 • Wil je het Staatsexamen behalen?
 • Heb je moeite met één onderdeel (lezen, spreken, luisteren, schrijven)?
 • Heb je hulp nodig bij de voorbereiding op de toets KNM?
 • Heb je hulp nodig bij het maken van een ONA-portfolio of voorbereiding op het gesprek?
 • Moet je portfolio nagekeken worden?
 • Heb je hup nodig bij de communicatie met DUO?

Hier zou ik je mee kunnen helpen!

Ik werk momenteel enkel als particulier NT2-docent en bied individuele lessen aan op maat. Voordelen hiervan zijn dat je direct één-op-één onderwezen wordt, waardoor het leren snel kan verlopen. Doordat ik werkzaam geweest ben als Cursist-/trajectbegeleider bij Delken&Boot, kun je direct bij mij terecht met vragen die te maken hebben met de inburgering. Ook ben ik Beoordelaar Staatsexamens NT2 Spreken en Schrijven, waardoor ik een goed inzicht heb in het niveau dat behaald moet worden voor het Staatsexamen B1 of B2.

Werkwijze

Wanneer je misschien lessen bij mij zou willen volgen, nodig ik je eerst vrijblijvend uit om op de koffie te komen. Dit zal ongeveer 15 minuutjes zijn en kost niks. Hier kunnen we elkaar een beetje leren kennen en zie je de ruimte waar de lessen zullen plaatsvinden. Als je vervolgens graag bij mij wil starten met de lessen, volgt er een intake. Dit kan eventueel meteen aansluitend of we maken een nieuwe afspraak.

Intake

De intake zal ongeveer 30 minuten tot 1 klokluur in beslag nemen. Tijdens de intake, bespreken we je doel en maak je eventueel een aantal toetsen. Uit de toetsen kan blijken hoe goed jij een taal kunt leren en wat je niveau op dit moment is. Ik adviseer je vervolgens om een bepaalde route te doorlopen, waarbij ik verwacht dat jij je doel gaat behalen. Het tempo bepaal je zelf.

Het Materiaal

Wat heb je nodig om lessen bij mij te kunnen volgen?

 • Computer of laptop met internet
 • Eventueel een lesboek van Kleurrijker (afhankelijk van je doel en je niveau). Dit materiaal dien je zelf te betalen. Ik kan het voor je aanschaffen of je schaft het zelf aan.

De Lessen

Mocht je enkel naar mijn les komen voor ondersteuning of feedback, dan zal de les uiteraard geheel op maat zijn. In dat geval bespreken we jouw vragen en de eventuele feedback op jouw werk.

De lessen voor niveauverhoging (naar A2, B1 of B2), KNM of ONA duren 1 klokuur. Na elke les, krijg je van mij huiswerk mee, dat je thuis moet maken. Doordat we voornamelijk met materiaal van Kleurrijker werken, kan ik jouw resultaten precies volgen via de computer.
Zo ziet een les er ongeveer uit:

 1. We bespreken je huiswerk en jij kunt mij vragen stellen over onderwerpen of opdrachten die je moeilijk vond.
 2. Daarna gaan we aan de slag met allerlei opdrachten op maat. Doordat ik jouw resultaten kan zien, zie ik heel duidelijk welke lesstof nog wat extra aandacht nodig heeft.
 3. Tot slot zullen we vast vooruit kijken naar lesstof die gaat komen en krijg je opnieuw huiswerk mee.

Na afloop van de les/bijeenkomst spreken we eventueel een nieuwe datum af.

Tarieven en Betaling

 Tarief
Les per uur€ 60,-
Intakegesprek*€ 35,-

Voor enkel adviesgesprekken of bijvoorbeeld hulp bij de communicatie met DUO, bekijk ik na afloop hoe veel tijd we bezig zijn geweest. Hierna bereken ik de prijs op basis van het hierboven genoemde uurtarief (€55,- per uur).

Je kunt er voor kiezen om een factuur per les te ontvangen of per maand. Betaling graag vooraf of direct na afloop van de les.

Let op: Er valt géén gebruik te maken van een DUO-lening.

© 2024 - Sanne's Aandacht Voor Jou
Naar boven