Mijn praktijk

In mijn praktijk ben ik werkzaam als:

  • Beelddenk-coach, speciaal voor kinderen die ‘anders’ leren;
  • Particulier leerkracht basisonderwijs, om kinderen uit groep 3 (en 4) individueel extra- en/of ondersteunde lees- en schrijflessen aan te bieden, door middel van spel, beweging en creativiteit;
  • Particulier NT2-Docent (Nederlands als 2e taal), voor anderstaligen die inburgeringsplichtig zijn of de Nederlandse taal willen leren, waarbij ik de niveaus Alfabetisering tot en met B2 aanbied en voornamelijk werk met materiaal van Kleurrijker. Tevens verzorg ik lessen KNM en ONA-trajecten.

Ik heb mijn praktijk zeer bewust heerlijk in huiselijk sfeer bij mij thuis. Ik werk in de woonkamer aan de keukentafel en buiten in de omgeving. Ik ben ervan overtuigd dat dit voor veel kinderen, maar ook volwassenen het beste werkt.
Regelmatig tref ik aan dat ouders en kinderen al bij verschillende praktijken en organisaties geweest zijn met hun probleem en dat de kinderen er hun buik van vol hebben om naast hun drukke leventje op school óók nog extra te moeten gaan oefenen met precies dátgene dat ze niet leuk vinden. Daarom heb ik ervoor gekozen om de werksfeer zo informeel en prettig mogelijk te maken. En waar functioneer je als kind het beste? Lekker relaxed ongedwongen aan de keukentafel… Zonder dat je het gevoel heb dat je opnieuw dingen móet.
Uiteraard zorg ik voor weinig (afleidende) prikkels om de kinderen zo goed mogelijk in het leerproces te brengen.
Mijn bedoeling is dat de kinderen niet het gevoel hebben dat ze bij mij komen ‘werken’, maar mogen komen ‘spelen’. Ik heb er dus voor gekozen om geen gebruik te maken van een speciaal ingerichte ruimte, aangezien je als kind dan tóch nog het gevoel hebt ergens apart naar toe te moeten. Mocht ik ervaren dat een cursist het wel prettiger vindt om in een aparte ruimte te zitten, dan is dit gewoon mogelijk.

Mijn woning en tevens praktijk is gevestigd in de wijk De nieuwe Erven in Goirle.

Praktijk Adres

Kruipwilg 15
5052 WL Goirle

(foto’s)

© 2024 - Sanne's Aandacht Voor Jou
Naar boven